top of page

Hogyan zajlik az osztálykirándulás a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon?


Kérdésed van az osztálykirándulással kapcsolatban? Jelentkeztél, de még nem kaptál minden kérdésedre választ? Fontolgatod a jelentkezést, de még nem döntöttél? Olvasd el ezt a blogbejegyzést amivel igyekszünk a legtöbb felmerült kérdést megválaszolni.

Milyen választási lehetőségek vannak?


Az osztálykirándulásra jelentkezők három különböző csomagból választhatnak:


  • 4 órás csomag Négy órás csomagot a kisebb (óvodás) korú gyerekeknek ajánljuk. Ezen csomag esetén a kísérő tanár választhat a két színpadi előadásból egyet, amit a gyerekek és kísérőik megnéznek. Az előadás mellé ebben az esetben, 1 választott foglalkozás, 1 élőszavas mesemondás és a népi játékokkal tarkított önfeledt játék társul.

  • 6 órás csomag A hat órás csomagban már mindkét előadás benne van tehát a gyerekek a mesés bábszínházi és táncszínházi előadást is megnézhetik. Emellett részt vehetnek: 2 választott foglalkozáson, 1 élőszavas mesemondáson, és 1 óra önfeledt játékon.

  • 1 szabadon választott színpadi előadás megtekintése


Hány órakor kezdődnek a programok?


Mesés kirándulásaink 9:00, 10:00 vagy 11:00 órakor (csak 4 órás program esetén) kezdődnek.


Minden évben arra törekedünk, hogy a csoportok számára legalkalmasabb időpontban tudja kezdetét venni a kirándulás és az utazási lehetőségekhez igazodva próbáljuk kialakítani a az osztályra szabott program kezdetét.



Mi lesz pontosan az én csoportom programja?


Az osztályra egyedileg kialakított program 45 perces foglalkozásokat és előadásokat tartalmaz. Az előadáson felül minden csoport egyénileg találkozik mesemondóval és részt vesz izgalmas csapatjátékokban a népi játéktéren. Ezeken felül van lehetősége még egy vagy 6 órás program esetén két programot választani az alábbiakból.


  • Talán az egyik legkedveltebb foglalkozás a kézműves ahol kizárólag természetes alapanyagokkal dolgozunk. A foglalkozást népi játszóházas szakemberek vezetik.

  • Szintén sokan választják a népi játék, néptánc órát ahol táncpedagógusok igyekeznek az mozgásra vágyó résztvevőket táncra perdíteni.

  • A nagyobbak kipróbálhatják az íjászatot bár ezt elsősorban 8 éven felülieknek ajánljuk.


Van-e csoportos étkezési lehetőség az Osztálykiránduláson?


Természetesen, igen!

A felhőtlen nevetés és szórakozás mellett, az étkeztetésre is lehetőséget biztosítunk.

A csoportos étkezés tájékoztatóját a jelentkezés jóváhagyását követően, e-mailben küldjük ki az érdeklődőknek.


Miért kell jelentkezni és regisztrálni?


Az osztálykirándulás befogadó képessége korlátozott, hiszen szeretnénk a

lehető legjobb élményt biztosítani a gyerekeknek, kísérőknek valamint fontos szempont, hogy esős idő esetén is tudjunk fedett helyszínt biztosítani a foglalkozásokhoz.

A fesztivál megrendezésének költségeit - Hatvan város támogatásán felül- pályázati forrásból finanszírozzuk, amely pályázatok elszámolásához biztosítanunk kell a résztvevők listáját.


Hogy jutok el a népmesefesztiválra?


A hatvani Grassalkovich Művelődési Ház ~15 perc sétára van a buszpályaudvartól, ~20 perc sétára a vasútállomástól. Amennyiben saját busszal jöttök külön buszmegállót létesítünk a város főtere közelében.



További információkért kattintson ide.



0 hozzászólás

Comments


bottom of page