top of page
Keresés

Leghosszabb folyamatos mesemondás világrekord!A Meseszó Egyesület és Csűrdöngölő Kulturális Egyesület közös kezdeményezésében 2021 szeptemberében szeretnénk egy új világrekord kísérletet tenni a leghosszabb folyamatos mesemondás kategóriában.


A rekordkísérlet célja, hogy felhívja a figyelmet élőszavas mesemondás fontosságára és a mesei szövegfolklór gazdagságára.


Talán nem mindenki tudja, de magyarként -sok egyéb dolog mellett -azzal is büszkélkedhetünk, hogy világviszonylatban egyedülálló gazdagságú az a népmesei kincs, amely hagyományos mesemondóktól ránk maradt gyűjtemények formájában.

A rekordkísérlet 2021 szeptemberében kerül megrendezésre a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon Hatvanban. Úgy érezzük elérkezett az ideje, hogy közösen, méltó emléket állítsunk nagy mesemondóinknak, és népmesei hagyatékuknak.

Ennek érdekében szeretnénk az Önkéntesség évében felhívást intézni, hogy csatlakozzatok hozzánk és állítsunk fel egy új világrekordot!


Szeretnénk, ha minél több mesemondó, mesemondással foglalkozó szervezet csatlakozna ehhez a felhíváshoz!

A csatlakozás feltétele csupán annyi, hogy hajlandó legyél élő szóban (nem olvasva) népmesét mondani szeptemberben Hatvanban.

Kérlek jelentkezzetek itt, hogy a szervezőink kapcsolatba tudjanak veletek lépni.Mit érdemes még tudni a rekordkísérletről?

  1. A jelentkezés határideje: 2021. 08.20. 24:00

  2. Ideje: A világrekord kísérlet 2021.09.11-én 19:00-kor a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál gálakoncertje előtt ér véget. A jelentkezők számától és vállalt mesemondás hosszától függően a résztvevőkkel folyamatosan töltjük fel a mesemondó időpontokat. A jelentkezőknek megfelelő időpontot a regisztráció után külön adatbekérőben fogjuk összegyűjteni.

  3. Helye: A hatvani Grassalkovich kastély Díszkertje. További információ itt.

  4. Kiket várunk: Bárki korosztálytól függetlenül, aki hajlandó legalább egy népmesét élő szóban (nem olvasva) elmondani.

  5. Hogyan kell regisztrálni: Ide kattintva elérhető a regisztrációs oldal. Regisztrálni mesemondónként kell, és ha csoportosan érkeztek sokat segít, ha már most megadjátok a csoportotok nevét. A regisztráltakkal külön egyeztetjük a számukra is megfelelő időpontot.

  6. A rekordkísérlet bejegyzési kérelmét az erre hivatott tanúsító szervezeteknél is kezdeményeztük. Ezzel kapcsolatos jóváhagyásokról folyamatosan tájékoztatást nyújtunk.

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page