top of page
Keresés

VI. Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál


Szeptember elején újra eljön a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál, és elárulhatom mi már nagyon készülünk!

A programban - mint a jó menyasszony ruháján -, lesz némi új, lesz valami régi, no meg kölcsönkért is!


Mindjárt az elején szeretnénk megköszönni a támogatást a Hatvani Kultúráért Akciócsoportnak, amely támogatás eredményeként a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2021-ben térítésmentesen lesz látogatható.


Az ingyenes jegyek igénybevételére itt jelentkezhetsz!


Szintén bővül az együttműködő partnerek száma. Nagy öröm ez számunkra, hiszen a kulturális szellemi örökségünk, hagyományaink minden területe (népmese, néptánc, népzene, tárgyalkotás, gasztronómia) képviselve lesz a rendezvényen.


Hogy mire számíthatnak a résztvevők?


Világrekord kísérletKezdjük mindjárt egy jelentős vállalás bemutatásával, a leghosszabb folyamatos mesemondás világrekord kísérlettel, amely során rengeteg mesemondót várunk Hatvanba. Ha hajlandó vagy akár egy nyúlfarknyi népmesét elmondani, ne habozz, légy te is részese ennek a nem mindennapi kihívásnak. További részleteket itt olvashatsz!
Széna vagy szalma?

Szeptember 9-én a korábban levelező/online formában elindított népművészeti vetélkedőn sikeresen szerepelt 9 általános iskolai osztállyal találkozunk, akik most végre a személyes térben is összemérhetik erejüket, mialatt természetesen ízelítőt kapnak a fesztivál előadásaiból.


Osztálykirándulás

A rengeteg új elem ellenére engedtünk a résztvevői kérésnek, és pénteken (szeptember 10-én) osztálykirándulási helyszínként fogjuk fogadni az ide látogatókat. Az évek óta töretlen népszerűségnek köszönhetően az osztálykirándulásra most már csak várólistás helyekre lehet jelentkezni.


A fesztivál előestéje

A péntek estét a szokásos módon mesével, koncerttel és táncházzal indítjuk. A ráhangolódás, a jókedv garantált az ország egyik legjobb cimbalmosa által fémjelzett előadáson. A részletes program itt található!


Családi nap

A már eddigi években is gazdag Családi nap 2021-ben megszokott programjai (ezekről itt olvashatsz), a zenés, táncos, mesés, játékos foglalkozások és előadások kiegészülnek a „Népművészettel Hatvan kulturális sokszínűségéért és közösségfejlesztéséért” pályázat keretében megvalósuló „Pásztorbot” néven elindított tematikus pásztorprogrammal. Szervezünk pásztortalálkozót, kiállítást, főzőversenyt, mesterségbemutatót és a pásztorkultúrához köthető tematikus foglalkozásokat, szakmai előadásokat.


Ennek keretében az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület pásztortánc bemutatóra hívja az ország minden részéről várt táncos lábú fiatalokat és tölti meg a színpadot és fesztivált színes népviselettel tarkított vidám hangulattal.Népmese Konferencia

2021 szeptember 12-én a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál ad otthont a Országos Népmese Konferenciának. Az idén reményeink szerint egy nemzetközi konferenciát valósítunk meg, így lesz lehetőségünk megtudni, hogy vajon hogyan élnek tovább a népmesék Európa más országaiban.


Sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők!

0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

댓글


bottom of page