top of page

VI. Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál Program

Bizonyára sokakat érdekel, mi minden fog történni a 2021-es Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon. Több platformon ígértük, hogy minden eddiginél gazdagabb programmal várjuk az érdeklődőket. Lássuk hát, hogy mi vár rájuk!


100 órás mesemondás

2021.09.07-én kedden délután 16:00-kor megkezdődik a Leghosszabb Folyamatos Mesemondás világrekord kísérlet.

Kukkants be te is hozzánk, hallgasd meg meséinket! Kiemelt figyelmet érdemelnek a péntek este 18-21 óra között angol nyelven elhangzó népmesék.





Osztálykirándulás

2021.09.09-10-én több, mint 500 gyerek látogat el hozzánk az osztálykirándulásra. A kirándulók részt vesznek a Merende Műhely népi játékain, kézműveskednek a Csíki Családdal, mesét hallgatnak a Meseszó Egyesület mesemondóitól és megnézhetik a Écsi Gyöngyi -Angyalbárányok című bábelőadását.


"Széna vagy Szalma" vetélkedő

A Fesztivál főszervezője, a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület már tavasszal megkezdte a Széna vagy Szalma vetélkedő online/levelező fordulóit. A vetélkedő végső Döntőjére a regisztrált 150 gyermek részvételével 2021.09.09-én 13:00 órától kerül sor! Gyertek szurkolni!


Péntek Esti Mulatság

Szeptember 10-én, Péntek este kezdődik meg a Hetedhét Péntek Esti Mulatság program. 19:00 órakor az idén új helyszínként debütáló Fröccsteraszon külhoni magyar vendégeink által tartott Mesekocsma, 20:00 órától Balogh Kálmán és Gipsy Cimbalomband biztosítja az oldott hangulatot. A koncert után a Sugalló zenekar fogja a talpalávalót húzni a Csángó mulatságban.


Hetedhét Családi nap

Szeptember 11-én 9:00 órakor nyitja meg kapuit a Népmesefesztivál. A programok 12 helyszínen zajlanak majd, ahol mindenki találhat kedvére valót.

A színpadi produkciókról (Üveghegy és Odvas fahelyszínek) már régóta olvashattok a fesztivál programjai között, így ebben a leírásban inkább az egyéb programokra hívnám fel a figyelmet!


A Vándor Sólyom jurta helyszínen honfoglalás kori történelmi életkép tárul elénk íjászattal, zenével, korhű öltözetben megjelenő, roppant vidám hagyományőrzőkkel a Szent László Haditorna Egyesület jóvoltából.


A Csűrdöngölő Portán a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület "Pásztorbot" nevű egész napos előadássorozata kerül megrendezésre.

10:00 A Felvidék és a Dunántúl pásztorfurulyás dallamai -Dóra Áron, dr. Agócs Gergely előadása

11:00 A pásztorok kultúraközvetítő szerepe a Kárpát medencében

dr. Agócs Gergely előadása

12:00 Hajdúsági tánctanítás - kísér a Zagyva Banda

13:00 A Tiszántúl és Erdély pásztorfurulyás dallamai -Juhász Zoltán és Uhrin Klára

14:00 "Pásztoróra" - 60 perc kötetlen beszélgetés magyar pásztorokkal -Dóra Áron vezetésével

15:00 "Rózsa Sándor szereti a táncot..." - pásztornóták a Kárpát medencéből

16:00 Csángó örömzene táncházzal - Sugalló Zenekar


A Hétpróba helyszínen a Merende Műhely népi játékait és mosodáját lehet kipróbálni.


A Krajcáros vásáron kiváló kézműves termékek várnak új gazdájukra, emellett hagyományos készítésű ételeket lehet fogyasztani.


Új helyszínünk a Fröccsterasz, amely kifejezetten felnőtt vendégeink megőrzésére szolgál, amíg a kisebbek elmerülnek a játék hevében.


A Fanyűvő Műhely tájékán különböző mesterségbemutatókat lehet nem csak látni, hanem ki is próbálni. Itt lesz kovács bemutató, gyapjút lehet kártolni, a Csíki Családdal természetes alapanyagokból alkotni, Seregély Mirtillel mézeskalácsot festeni, vagy a MintaKINCStár-ral játékos módon ismerkedni a népi motívumokkal.


A Csodaszarvas Jurta a maratoni 100 órás mesemondásnak ad otthont, ahol a záró szombati napon az alábbi, nívós díjakat elnyert mesemondók szórakoztatják az arra járókat:

9:00 dr. Agócs Gergely

10:00 Hideg Anna és Pintér Zsolt

11:00 Nyisztor Ilona és a pusztinai mesemondók

12:00 Fábián Éva és Dóra Áron

13:00 Kóka Rozália és Csíki Lóránt

14:00 Bumberák Maja és Klitsie-Szabad Boglárka

15:00 Toldi István

16:00 Gyimesi Lászlóné, Almási Jenőné, Bartus Teréz

17:00 dr. Zalka Csenge

18:00 Kovács Marianna, Bukovics János


Az Óperenciás Tenger-re is érdemes ellátogatni, itt ugyanis a Tekergő Meseösvény Közhasznú Egyesület "Furulyás Palkó - Meseösvényén" lehet részt venni 12:00, 13:45, valamint 14:15 órás kezdettel.


A Sarkantyú és a Pántlika helyszíneink rossz idő esetén nyújtanak a kinti színpadi előadásoknak és nézőiknek menedéket.



0 hozzászólás

Komentarze


bottom of page